reede, märts 11, 2005

Uued tuuled Plagiaadis. Vist.

Eelmisel reedel teatasin teeninduskooli oma lahkumisest niipea, kui leidub uus õpetaja. Järgmise sammuna saatsin prantsuse filoloogia tudengilistidesse ohtras koguses meeleheitlikke kirju ning jäin vastuseid ootama. Tulemus: kolm kandidaati, kellest kahel on lausa pedagoogiline taust ja puha! Stas ja kompanjonid saavad olema heades kätes. End of an era, ma loodan.

Olen nüüdsest siis müüja, ettekandja, arheoloogi, muuseumitöötaja, referendi, laotöölise ja õpetaja kogemustega prantsuse fil - nagu näha, särav algus suurejoonelisele karjäärile on ilmselgelt juba tehtud... Tööpakkumisi, ehk?

Lisan, et Nike'i, Shelli, IBMi, Goodyear Tire'i, AOL-Time-Warneri, Kathy Lee Giffordi, Rupert Murdochi ja mitmete teiste The Corporationi staaride tööpakkumised lükkan juba eos tagasi, sest dämit, kus on teie sotsiaalne vastutus, ah?!

The Corporation on uus šokeeriv dokumentaal, mis keskendub suurettevõtete igapäevaselt toimepandud pättustele (nt koostöö terroristlike organisatsioonide ja totalitaarsete võimudega, saastamine, ebainimlikult halvad töötingimused tehastes, ülimadalad palgad, väljapressimine etc) ning nagu ühele õigele šokeerivale dokumentaalile kombeks, ennustab äärmiselt masendavat tulevikku. Kas teadsite näiteks, et aastal 2025 ei ole enam maakeral puhast vett? Või et iga teist meest ja iga kolmandat naist ohustab vähk? Või et kõiki elusolendeid peale inimese on võimalik patenteerida (muideks, Happy Birthday avalikus kohas esitamise eest kasseerib AOL-Time-Warner teilt 10 000 dollarit)? Voilà quoi.

Kommentaare ei ole: